Skip to content

PËR ZGJEDHJEN

Zgjedhja e Meshkuj të viti është zgjedhja e parë zyrtare me qëllim që t’i dallojë meshkujt më të suksesshëm. Qëllimi i këtij evenimenti do të kalojë në traditë dhe do të jetë dëshmues i vërtetë e meshkujve të vitit në Kosovë.

Zgjedhja Meshkuj të vitit mbështetet nga një numër i madh mediash të cilat do ta mbështesin këtë eveniment. Evenimenti mbështetet gjithashtu edhe nga kompani të njohura në sektorë të ndryshëm.

Eveniment për shkak të peshës së vet të cilën e mbart dëshiron të mbledhë në një vend  një numër të madh biznesmenësh, gazetarësh, institucionesh, organizatash që së bashku me organizatorët e përzgjedhin mashkullin më të suksesshëm në 13 kategori prej të cilëve njëri është për Mashkullin e vitit.

Përzgjedhja kryhet nëpërmjet votimit të jurisë të cilën e përbëjnë biznesmenë të dëshmuar, përfaqësues të sektorit real, institucione, stilistë dhe kritikë mode, gazetarë, njerëz të cilët janë të dëshmuar në veprimtarinë e vet dhe të cilët kanë kredibilitet në zgjedhje.

Juria ka 25 anëtarë në të 13 kategoritë.

Kategori

Колку звучи моќно да се биде најдобар помеѓу најдобрите. Да се биде успешен на личен и професионален план, да се биде маж кој допринесува за општеството, да се биде маж кој секогаш води грижа за себе, и да се биде маж кој вложува и инвестира постојано. Оваа награда е за маж во чие делување и однесување се обединети сите вредности од различните категории, како и сите оние вредности за кои се залагаме.

Оваа категорија е за оние мажи кои оставиле перманетни или трајни вредности во животот. Мажи на кои секој треба да се угледа, мажи кои направиле многу како за себе, така и за општеството.

Оваа категорија претставува посебна бидејќи се доделува на оние кои придонеле најмногу во општеството. Да се направи нешто за општеството кое сите ќе го почитуваат и ценат е навистина предизвик за секој од нас. Оваа награда има за цел да ги поттикне сите оние кои прават и делуваат во разни секотри со цел да придонесат кон подобрување на секојдневното живеење.

Награда направена за сите менаџери на компании, институции, или пак владини преставници кои навистина умешно го градат имиџот за себе и за институцијата или компанијата која ја преставуваат Оваа награда признава лидер во секоја смисла на зборот. Оној кој инспирира, оној чија извонредна визија ја подигнува компанијата на сосема ново ниво на успех - било да е тоа зголемување на продажбата, освојување на нови пазари или имплементација на иновативни идеи – неговите резултати се навистина исклучителни.

Оваа награда претставува признание на сите странски менаџери кои работат и творат во Македонија.. Предизвикот да се биде далеку од дома, а сепак да се инвестира во државата каде работите е за секоја почит.

Ова е категорија создадена за млади мажи менаџери помлади од 30 години кои пленат со смелост, амбиција и претприемачки дух. Да се биде млад и успешен во нашето општество е мотив за сите.

Наградата која ја доделува македонската јавност. Наградата за Маж на годината во избор на социјални медиуми. Да се биде успешен и препознаен во јавноста е навистина мотив за секого. Сето она кое што го правиме да биде преознаено од јавноста.

Придонесот во културата е значаен придонес во општеството, и заслужува голема благодарност. Филм, театар, музика, уметност, да се биде успешен во овој сегмент е навистина голем. Успехот на уметниците е успех за Македонија насекаде во светот.

Придонес во спортот е значаен придонес за сите нас, и носи големи радости за сите нас. Успехот во спортот е успех на Македонија и заслужува да биде дел од посебни почести. Вистински мотив за младите е кога ќе го видат својот идол како носи радост за сите нас. Ова е награда која е за победник на, и надвор од терените.

Да се изгледа добро е особина на оние најголемите луѓе. Тоа ја дава целината, односно финесата за вистинските иџентлмени и успешни мажи. Да се биде секогаш на ниво, е нешто што секој треба да го практикува. Оваа награда ќе го препознае мажот кој навистина води грижа за себе си. Личност која инспирира со чувството за стил

Хедонизмот е цела филозофија. Хедонизмот често пати е поврзан со луксуз, што не мора да значи дека е така. Хедонизмот е состојба на духот, можеш да станеш рано наутро и да уживаш во изгрејсонце пиејќи кафе радувајки се на новиот ден.

Оваа награда ги идентификува извонредните млади директори и претприемачи во општеството, визионери и бизнисмени кои го менуваат начинот на кој се прават работите.

Награда која ја доделува Gentlemanmagazine.mk првиот онлај магазин за мажи во Македонија кои неуморно работат на поттикнување на машката култура во Македонија.

Play Video